Medicul meu de chirurgie vasculară mi-a făcut o ecografie și mi-a recomandat ablația endovenoasă cu laser. Ea mi-a recomandat, de asemenea, să port ciorapi compresivi după procedură. Cu toate acestea, din cauza psoriazisului sever și a unei eczeme la nivelul picioarelor, nu pot să port ciorapii care să le acopere total. Ele trebuie să fie întotdeauna în pansamente umede, dar nu pot fi acoperite complet. Ciorapii compresivi fără talpă sunt oare la fel de eficienți ca ciorapii cu acoperire completă folosiți după această procedură?

 

Prima părere

Deși ai putea achiziționa o pereche de ciorapi compresivi fără talpă, aceștia ar putea să nu fie la fel de eficienți, deoarece scopul lor este de a strânge piciorul de la laba piciorului în sus. Dacă compresia începe de la gleznă, acest lucru poate duce la umflarea labei piciorului (sau a picioarelor).

Ciorapii Compresivi apariție

A doua părere

Nu. Ciorapii compresivi „fără talpă” nu sunt la fel de eficienți. Ciorapii compresivi cu acoperire totală sunt mai potriviți, deoarece oferă o compresie totală. Dacă compresia este doar de la gleznă în sus, picioarele ți se pot umfla. Acest lucru poate cauza disconfort.

A treia părere

Deși există ciorapi compresivi „fără talpă”, pot apărea complicații. De vreme ce ciorapii sunt meniți să sprijine piciorul de la gleznă în sus, purtarea ciorapilor medicinali doar deasupra gleznei vor avea un efect de garou, ceea ce poate duce la umflarea piciorului. Ai putea să te simți mai confortabil într-un bandaj din bumbac înfășurat de la degete în sus, sau cu un strat de bumbac dedesubtul ciorapului compresiv. Poți cere sfatul chirurgului tău vascular.

A patra părere

Până nu demult, te-aș fi atenționat împotriva purtării ciorapilor fără talpă. Cu toate acestea, un nou studiu publicat de către un expert de renume a demonstrat siguranța și eficiența ciorapilor fără talpă. Dacă medicul tău este familiarizat cu acest raport, ar putea să-ți dea voie să îi porți.

A cincea părere

Ciorapii compresivi acționează cel mai eficient atunci când compresia începe de sub degete și urcă treptat pe picior (compresie gradată). Însă, dacă nu poți purta compresia de picior, atunci ar trebuie să încerci ce este mai potrivit pentru tine. După procedura de ablație endovenoasă cu laser, ai putea avea nevoie de compresie între 3 zile până la două săptămâni, în funcție de recomandările medicului tău. Eu recomand în general compresia timp de 5 zile.


2009-2021 © All Rights Reserved