Mă întreb dacă presiunea exercitată de șosetele de compresie poate afecta fătul?

 

 

Prima opinie

Poți purta fără nicio grijă șosete de compresie în timpul sarcinii. Nu va face rău fătului și va ajuta la îmbunătățirea circulației sângelui. În timpul sarcinii, hormonii dilatează vasele de sânge, pentru a transporta cantitatea suplimentară de sânge necesară copilului. Având un istoric în familie, acesta este momentul în care pot începe să cedeze valvele venelor.  reduc acest fenomen sau pot încetini procesul în timpul sarcinilor următoare. Se recomandă o compresie de 20-30 mmHg pentru primul – al doilea trimestru și, adesea, creșterea compresiei la 30-40mmHg la finalul celui de-al doilea și în cel de-al treilea trimestru. Este important să apelezi la un specialist cu experiență pentru a măsura compresia și să cumperi ciorapi de calitate (Sigvaris sau Bauerfeind), deoarece aceștia sunt mai ușor de folosit și mai confortabili. Ciorapii de compresie ieftini te vor face și mai nefericită!! Materialul acestora este mai puțin elastic.

 

Femeie gravidă

A doua opinie

Nu, nu este periculos pentru făt. Este mai sigur să porți șosete de compresie în timpul sarcinii, acestea putând reduce riscul apariției varicelor și venelor tip pânză de păianjen, reducând și riscul formării cheagurilor de sânge. Este o idee bună să porți șosetele în timpul sarcinii, în special dacă ești predispusă la varice și vene tip pânză de păianjen.

 

A treia opinie

Ciorapii de compresie nu reprezintă niciun pericol pentru făt. Ciorapii cu chilot pentru maternitate au o componentă abdominală de dimensiuni mai mari, care oferă mai mult spațiu de creștere pe durata sarcinii. Efectul folosirii ciorapilor cu chilot în trimestrul al doilea și al treilea de sarcină este semnificativ, deoarece aceștia ajută la controlul edemelor de la nivelul picioarelor și încetinesc evoluția varicelor și a altor vase de sânge de la nivelul picioarelor.


2009-2021 © All Rights Reserved