Iată cele 5 beneficii principale ale purtării ciorapilor compresivi:

  1. Îmbunătățesc fluxul sanguin
  2. Previn acumularea de sânge în venele picioarelor
  3. Diminuează riscul de formare a cheagurilor de sânge
  4. Reduc umflarea picioarelor
  5. Ameliorează simptomele bolii venoase

Cum acționează ciorapii compresivi

Dacă suferi de varice și de vene tip pânză de păianjen, cunoști din proprie experiență frustrarea atunci când te confrunți cu oboseala, umflarea, mâncărimea, senzația de arsură și crampe ale picioarelor. Ciorapii compresivi ajută la reducerea simptomelor de varice dureroase și, atunci când sunt purtați regulat, încetinesc progresia bolii venoase. Cu toate acestea, compresia singură nu va corecta ceea ce stă la baza problemei venoase.

Ciorapii compresivi facilitează fluxul de sânge din vene de la picioare înspre inimă, depășind efectele gravitației. Compresia medicală graduală este proiectată pentru a fi mai puternică la picioare și diminuează treptat presiunea pe măsură ce se extinde de pe gambă în sus către coapsă. Piesa special concepută pentru purtat la nivelul picioarelor previne acumularea de sânge în venele picioarelor, ameliorează simptomele picioarelor și scade riscul formării cheagurilor de sânge.

Ciorapii Compresivi apariție

Momentul și locul potrivit pentru purtarea ciorapilor compresivi

Dacă ai o boală venoasă simptomatică, ar trebui să porți compresia, atunci când ești treaz, în afară de momentul în care faci baie. Nu este nevoie să o porți atunci când ești în pat, dar ar trebui să o porți atunci când te trezești dimineața, înainte de a te ridica din pat. Dacă aștepți până mai târziu pentru a pune ciorapii, sângele va începe deja să se acumuleze la nivelul inferior al picioarelor, ceea ce va duce la înrăutățirea simptomelor.

Compresia medicală graduală vine în niveluri prescriptive diferite bazate pe grade de compresiune variind între 15-20, 20-30 și 30-40 mmHg. După o evaluare la specialiști vasculari de top, echipa noastră îți poate prescrie cei mai buni ciorapi compresivi pentru picioarele tale. Ajutoarele noastre certificate te vor asista în vederea îngrijirii corespunzătoare a ciorapilor compresivi, cât și în vederea celei mai bune metode de aplicare și îndepărtare a acestora.

Pe de altă parte, cum rămâne cu acei oameni suficient de norocoși care nu suferă de varice? Noi considerăm că un gram de prevenție nu strică nimănui. Purtarea de ciorapi compresivi reprezintă unul dintre principiile noastre pentru Picioare sănătoase pe viață® împreună cu exerciții fizice regulate, o monitorizare a greutății sănătoase, precum și păstrarea tocurilor înalte pentru ocazii speciale. Recomandăm purtarea compresiei chiar dacă nu prezinți semne ale simptomelor varicelor sau venelor tip pânză de păianjen.

Nu mai sunt rezervați doar bunicilor!

S-au dus zilele ciorapilor compresivi de cauciuc urâți ai bunicii. Noile modele și materiale au revoluționat piața compresiilor. Acești ciorapi vin acum în multe culori și stiluri, inclusiv din țesătură pură, nuanțe diferite ce imită pielea, diferite forme ale piciorului, stiluri cu talpă deschisă sau închisă, cu lungimea până la genunchi, până pe coapsă și stilul pantalon.

Cu progresele în materie de țesere, producătorii de top au introdus pe piață câteva produse noi. Acum există ciorapi compresivi pentru aproape toate ocaziile: serviciu, sport sau o ieșire în oraș.


2009-2021 © All Rights Reserved