“Programul în doi pași prin care scapi de varice în mod natural”

Te fustrează faptul că, oricâtă grijă acorzi picioarelor, starea venelor tale continuă să se agraveze?

Am avut exact aceeași frustrare cu puțin timp în urmă. Cea mai mare temere a mea a fost că nu voi reuși să găsesc o soluție și voi ajunge să am picioare atât de bolnave când voi îmbătrâni, încât nu le voi mai putea folosi! Picioarele sunt o parte importantă a corpului nostru.

Așa că m-am întrebat: cum te eliberezi cu adevărat de durere? Și cum previi formarea varicelor și a venelor de tip pânză de păianjen?

Boala varicoasă poate avea mai mulți factori care contribuie la agravarea ei. De la pozițiile corpului până la emoții, o mulțime de lucruri pot afecta circulația sângelui. Dar toate efectele pot fi îndepărtate în două etape. Urmează aceste două etape și nu doar că vei scăpa de varice, dar vei avea picioare sănătoase pentru tot restul vieții tale. Iată cei doi pași:

Notă: Poate fi necesar un prim pas suplimentar în cazul în care unele dintre vene sunt deja extinse dincolo de un anumit punct. Dacă te afli în această situație, acestea trebuie mai întâi tratate. Altfel, venele varicoase mai vechi ar putea submina efortul pe care îl vei depune prin aplicarea sistemului în doi pași prezentat aici.

 

Pasul 1: Reducerea presiunii de la nivelul venelor

 

Pentru a scăpa de varice în mod natural, mai întâi trebuie redusă presiunea de la nivelul venelor. Venele, în special cele de la nivelul picioarelor, trebuie să pompeze sângele "la deal", în inimă, împotriva gravitației. Dacă sunt predispuse la varice, acest efort suplimentar în părțile inferioare ale corpului poate provoca lărgirea venelor.

dureri de picioare

Din fericire, simple schimbări în stilul de viață pot reduce foarte mult presiunea la care sunt supuse venele. O discuție cu medicul va stabili care dintre opțiunile PASULUI 1 sunt cele mai bune pentru tine.

 

  • Exerciții fizice adecvate

 

Anumite sporturi nu sunt recomandate, datorită impactului pe care îl au asupra picioarelor. Impactul scurt poate bloca fluxul de sânge și amplifica presiunea asupra venelor.

În cazul în care dorești să continui practicarea sporturilor care nu sunt recomandate, indiferent de motiv, asigură-te că porți ciorapi de compresie și că îți întărești pereții vaselor de sânge folosind suplimente corespunzătoare.

Alte sporturi, cum ar fi schiul, nu sunt recomandate deoarece clăparii imobilizează picioarele și împiedică mușchii gambei să pompeze sângele înapoi.

De asemenea, respirația este și ea foarte importantă în prevenirea apariției venelor varicoase în timpul antrenamentelor fizice. Dacă îți ții respirația în timp ce aplici forță în timpul unui antrenament, aceasta produce o presiune crescută asupra sistemului venos. Nu uita să expiri întotdeauna atunci când depui efort fizic. Nu îți ține niciodată respirația.

Recomandate: Înot, mers în ritm rapid, ciclism, tai chi, yoga și stretching.

Nerecomandate: Schi și schi nautic, squash, tenis, fotbal, culturism, box, karate, judo, taekwondo, stairmaster, alergare.

Yoga Exercitarea

  • Poartă încălțăminte potrivită

 

Încălțămintea poate face toată diferența. Caută încălțăminte cu toc jos. Purtarea încălțămintei cu toc jos ajută la tonifierea mușchilor gambei, îmbunătățind circulația la nivelul picioarelor. Există modele noi de pantofi, care se adresează femeilor care doresc să își îmbunătățească aspectul picioarelor și al feselor în timpul mrsului, care ajută la eliminarea în mod natural a venelor varicoase.

În ceea ce privește îmbrăcămintea, nu se recomandă purtarea lenjeriei intime sau a pantalonilor strâmți în talie sau peste abdomen. Aceasta acționează ca un garou, care împiedică fluxul de sânge și poate crește riscul apariției varicelor.

 

  • Menținerea unei greutăți corporale optime

 

Kilogramele în exces constituie un alt factor de risc care poate influența numărul celor care suferă de varice sau vene tip pânză de păianjen. Menținând greutatea corporală la un nivel optim și urmând o dietă sănătoasă și un program regulat de exerciții fizice, presiunea asupra venelor poate fi menținută la un nivel minim.

Persoanele care suferă de obezitate acuză o serie de simptome, cum ar fi durere (durere constantă, intermitentă). Gravitatea simptomelor este direct proporțională cu indicele masei corporale al persoanei respective.

O modalitate rapidă prin care poți afla dacă ai o greutate optimă este să îți măsori indicele masei corporale (IMC). Folosește acest link pentru a calcula cu ușurință IMC.

 

  • Bea suficientă apă pe parcursul zilei

 

Consumul de apă ajută la o consistență optimă a scaunelor. Atunci când elimini mai ușor scaunele, exerciți mai puțină presiune asupra venelor de la nivelul picioarelor, ceea ce ajută și la prevenirea hemoroizilor. În plus, consumul de apă este o metodă excelentă de slăbit și de eliminare a kilogramelor în plus.

Este bine să ai întotdeauna la îndemână o sticlă cu apă, în timp ce lucrezi și în timpul antrenamentelor. O cantitate mică de apă consumată des este de preferat unei cantități mari de apă consumată la intervale mari de timp.

 

  • Poartă șosete de compresie

 

Nu este o soluție nouă, dar este în continuare una dintre cele mai bune soluții! Nu aș merge nicăieri fără o pereche de șosete de compresie, cu ajutorul cărora picioarele mele rămân puternice pe parcursul întregii zile. Acestea m-au ajutat să scap definitiv de varice. 

 

  • Ridică picioarele patului

 

Atunci când stai seara întins pe pat, o metodă ușoară de reducere a presiunii la nivelul picioarelor este să le ridici deasupra nivelului inimii. Poți face acest lucru cu ușurință introducând câteva cărți de telefon sub picioarele patului. Astfel, partea dinspre picioare a patului va fi mai ridicată, astfel încât picioarele tale se vor afla întotdeauna deasupra nivelului inimii, indiferent de câte ori te răsucești în timpul nopții.

Pasul 2: Întărește pereții vaselor de sânge

Cele mai recente studii arată că modificarea pereților vaselor de sânge precede orice alte modificări din timpul procesului de formare a varicelor. Prin urmare, obiectivul tău este de a găsi opțiunile disponibile pentru creșterea tonusului vaselor de sânge. Ca urmare a factorilor genetici care te predispun la apariția varicelor, poate fi necesar să folosești câteva soluții suplimentare de ‘întărire’, în comparație cu persoanele obișnuite.

 

  • Evită căldura, caută frigul

 

Unul dintre singurele momente ale zilei în care pot sta în picioare fără șosete de compresie și în care nu simt niciun fel de durere sau umflături la nivelul picioarelor este atunci când fac un duș cu apă rece. Acesta este unul dintre cele mai bune remedii naturale pe care le poți folosi împotriva varicelor, deoarece frigul determină contracția vaselor de sânge superficiale, prin stimularea directă a mușchiului neted care acoperă aceste vase de sânge. În general, acest tratament este ușor de aplicat la domiciul propriu.

Dacă nu ești obișnuit să faci duș cu apă rece, începe traptat. Încearcă să reduci temperatura treptat, în fiecare zi. În funcție de locul în care trăiești, acest lucru s-ar putea să nu fie atât de ușor pe cât pare. Dușurile reci în Canada sunt mult mai reci decât în California. De asemenea, poți alterna apa caldă cu apa rece, obținând un efect similar.

 

  • Folosește suplimente naturale

 

Cea mai bună și unica metodă demonstrată pentru întărirea vaselor de sânge este folosirea suplimentelor naturale. S-a demonstrat că anumite plante și extracte din fructe tratează fără niciun risc varicele și împiedică formarea acestora. 

Exemplu suplimente naturale

Concluzie pentru eliminarea varicelor în mod natural și sigur

Pentru eliminarea varicelor în mod natural și sigur, trebuie să urmezi atât pasul unul, cât și pasul doi.

Din propria experiență, pot spune că majoritatea cărților și a medicilor recomandă doar unul dintre acești pași. De exemplu, un medic îi poate recomanda pacientului său pe care îl consultă pentru varice să poarte, pur și simplu, șosete de compresie. Pacientul face acest lucru și probabil că este fericit că a scăpat de durerea provocată de varice.

Șosetele de compresie acționează asupra primului factor: presiunea asupra vaselor de sânge. Dar pacientul va fi surprins să observe apariția unei varice noi pe picior, câteva luni mai târziu.

Aceasta se întâmplă deoarece, folosirea unei singure abordări nu este suficientă pentru a scăpa de varice.

Purtarea șosetelor de compresie va ameliora simptomele, dar nu va conduce la întărirea vaselor de sânge. Trebuie să combini compresia cu un factor care să ajute la întărirea vaselor de sânge (cu ajutorul suplimentelor alimentare corespunzătoare). Această combinație este cea care face diferența. Acești doi pași complementari, atunci când sunt folosiți simultan, sunt cea mai bună și probabil unica metodă de eliminare în mod natural a varicelor, definitiv.

Dacă nu urmezi acești doi pași, este posibil ca, din cauza procesului inevitabil de îmbătrânire, varicele să apară din nou. Durerea va crește atunci când te ridici în picioare. De asemenea, pot apărea ulcerații (rănile deschise) la nivelul gleznei, din cauza circulației proaste din venele varicoase. Nu te complace cu această soartă. Poți evita asta, urmând Sistemul în doi pași pentru eliminarea varicelor în mod natural.


2009-2021 © All Rights Reserved