Și ar trebuie să fii activ din punct de vedere fizic în timp ce porți ciorapii compresivi?

 

Prima părere

Depinde de motivul pentru care îi porți ciorapii…

Sănătatea Venelor: Dacă ai o greutate normală, ești activ, nu prezinți niciun simptom și mergi pe jos 10.000 de pași zilnic, poate nu vei obține mari beneficii dacă porți în mod regulat compresia. Pe de altă parte, dacă ai unele simptome, exces de greutate sau un job care presupune statul jos sau în picioare pe perioade mai mari de timp, recomandăm compresia pe tot parcursul zilei. Se știe că atunci când compresia este aplicată și fabricată corespunzător, reduce simptomele hipertensiunii venoase și riscul formării de cheaguri de sânge, ca atare, este logic să integrezi compresia în viața de zi cu zi.

Ciorapii Compresivi apariție

După operație: În meseria noastră, compresia este parte integrantă a oricărui tratament venos pe care îl facem. După cum bine știm, compresia îmbunătățește rezultatele estetice ale pacienților care fac scleroterapia venelor mici și reduce incidența formării de cheaguri de sânge. În ciuda posibilității scăzute de formare a cheagurilor de sânge după operație, recomandăm folosirea regulată a compresiei până la următorul control al pacienților după 1-2 săptămâni.

Ulcerele venoase ale membrelor inferioare: Este nevoie de o dedicare completă, dacă dorești ca ulcerul să se închidă. Este parte a protocolului de tratament pentru această afecțiune. Dacă ciorapii sunt incomozi sau greoi, există alternative. Împachetările picioarelor încontinuu pe o perioadă de până la o săptămână se pot dovedi utile și în cazul pacienților cu ulcer al membrelor inferioare. Un alt dispozitiv care este bine tolerat de cei care nu pot folosi ciorapii compresivi este dispozitivul Circ–Aid. Acesta este un dispozitiv de blocare care poate fi format din 20-30 de compresii până la 40-50 de compresii. Acest lucru permite variații pentru diferite mărimi ale piciorului și tratează pacientul cu ulcer care dorește să se spele fără a se îngrijora cu privire la aceste împachetări.

Călătorii de lungă durată: este de bun augur să porți ciorapi compresivi în timpul zborurilor transoceanice. Riscul unei Tromboze Venoase Profunde (TVP) este mic, dar real, iar prima TVP te poate ucide.

 

Așa cum am afirmat la început, totul este relativ. O regulă generală este să porți îmbrăcăminte de compresie atunci când este necesar. Atunci când îmi instruiesc pacienții să poarte compresie după operații, mă aștept să o poarte numai în timpul zilei, cu excepția cazului în care sunt pacienți care suferă de ulcer venos al membrelor inferioare.

Sper că acest lucru a ajutat.

A doua părere

Există o mulțime de variabile în acest răspuns. În primul rând, de ce porți compresia? Din motive venoase, inclusiv umflarea, acestea poate fi purtată toată ziua. Dacă o porți pentru susținere în urma unui tratament, de obicei, recomandăm purtarea ei pentru a acționa mai ales în cazul în care stai în picioare sau pe scaun pentru perioade lungi de timp. Același lucru este valabil pentru călătorii, fie că zboară sau merg cu mașina. Există, de asemenea, ciorapi compresivi de grad scăzut, concepuți pentru alergători și, de asemenea, pentru recuperarea musculară după un antrenament intens. Dacă ajungi acasă seara și te relaxezi cu picioarele ridicate, poți scoate ciorapii.

A treia părere

Nevoia de a purta ciorapi compresivi, gradul de compresie și durata purtării acestora sunt determinate de variabile multiple. Nu există un răspuns simplu, deoarece fiecare persoană are circumstanțe de bază diferite. Activitatea fizică e importantă pentru insuficiența venoasă, deoarece îmbunătățește circulația sângelui în gambă. Cu siguranță poți purta ciorapi compresivi în timpul activităților fizice.


2009-2021 © All Rights Reserved